Annons

Varsågod - provläs senaste numret! Om selfies i naturen, fjällkrock, trollskog och neon.

Nu finns ett helt nummer av Svenska Turisföreningens medlemstidning att läsa digitalt. Välkommen att bläddra fritt.

Nytt nummer turist svenska turistföreningen

Redan på omslaget tar vi upp den växande trenden att ”jaget” tar allt större plats i naturen. Det handlar om ett Sverige som är fantastiskt – och perfekt för ”me and my selfie”. Det finns de som satt i system att fotografera vackra naturscener med sig själva i centrum. Den här selfiekulturen delar opinionen. ”Ego och yta” säger belackaren. Nej, menar vår artikel. Det är snarare ett starkt konstnärligt uttryck med rötter tillbaka till 1800-talet. En form av fotografi som lockar till natur och resor.

Vi tar oss till fjällen och ställer den allt viktigare frågan om hur renen och fjällturisten ska kunna samsas. Å ena sidan rennäringens lagstadgade krav på ostörda betesmarker. Å andra sidan en växande turism som drar allt fler besökare ut på fjället. En konflikt som på vissa håll gått så långt att krav ställs på att fjällstationer ska flyttas eller rivas.

I Mellanfjärden träffar vi Helena Brusell som byggt upp sitt Trollskogen. Ett teateräventyr för hela familjen som på kort tid blivit ett av Hälsinglands största besöksmål.

Den som längtar till vinterns fjällturer får hjälp att hitta den bästa turen. Här finns 13 fina förslag på bästa fjällturer. Korta och långa. Lättsamma och läckra.

Inte minst: Vi tipsar om hur du väljer rätt turskidor, tar en sväng runt Abisko, upptäcker Svansteins vandrarhem, lär känna fjällens ripor och spanar in ett Emmaboda som lyser av neon.

Med mera…

PROVLÄS HÄR.

På vår webb finns vanligtvis bara ett urval artiklar från varje nummer av Svenska Turistföreningens tidning. Snart kommer våra medlemmar även kunna läsa alla nummer helt digitalt som bläddringsbar e-tidning.
Läs här om hur du blir medlem.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF

info

Turist.se använder Cookies Läs mer här