Annons

Maria Ros Hjelm kan bli Årets kommunikatör

STF är nominerat i två kategorier när Sveriges kommunikatörer utser årets bästa kommunikation.

Maria Ros Hjelm, generalsekreterare i STF, är nominerad till Årets kommunikativa ledare.

I motiveringen står: ”Mitt under en pågående pandemi tog Maria Ros Hjelm över rollen som generalsekreterare på Svenska Turistföreningen. Genom hennes utmärkta och tydliga kommunikation fick hon medlemmarnas fulla stöd, vilket resulterade i betydande medial uppmärksamhet för organisationen. Maria baserar sitt ledarskap på principer som trygghet och delaktighet, och hennes engagemang för att främja en mer hållbar turism präglas av tydlighet och ödmjukhet. ”

Övriga nominerade i den kategorin är Payam Abdulkarim, Stockholms stad och Gerhard Bley, Norrmejerier.

Kategorin ”belönar en ledare som på ett öppet, transparent, empatiskt och genuint sätt motiverar medarbetarna och stärker förtroendet för organisationen.”

I kategorin Bästa internkommunikation är STF nominerat för att man genom att ”upprätthålla en nära dialog med medarbetarna och tydligt kommunicera förändringarna via olika kanaler har Svenska Turistföreningen lyckats behålla förtroendet internt och skapat en djup förståelse för varför dessa förändringar var nödvändiga.”

I kategorin är också Rikshem, Scouterna, Volvo och Västra Götalandsregionen nominerade. Kategorin belönar den organisation som uppnått ”utmärkta resultat” med sin interna kommunikation.

Sveriges kommunikatörer delar också ut pris i kategorierna: Stora kommunikationspriset, Framtidspriset, Bästa externa kommunikation, Bästa påverkanskommunikation och Årets unga talang.

Vem som vinner priserna avslöjas den 24 april.