Annons

Alla vill ha eldost - vår svenska variant på halloumi

Allt fler väljer svensk eldost framför originalet halloumi från Cypern. Populär, gnisslig och salt. Följ med till Höjdens gårdsmejeri i Farshult där Yvette och Mario storsatsat på tillverkning av vår inhemska vara.

Är Varbergs nya vattentorn för vågat?

Varbergs planerade vattenreservoar ”Våga” kan symbolisera både en modig kommun och en stad med närhet till vatten och bra surfing.

Härjedalspipan tar dig rakt in i folkmusiken

Hennes flöjt är handgjord i Lillhärdal utanför Sveg. Riksspelmannen Emma Grut älskar sitt uråldriga instrument som låter som skogens sus.

Anarisolyckan – 40 år sedan tragedin i Jämtlandsfjällen

På fjället kan vädret snabbt slå om. För drygt 40 år sedan inträffade Anarisolyckan – då åtta personer dog i iskylan. Det startade fjällsäkerhetsarbetet i landet.

Kittelfjäll har vandrarhemmet mitt i backen

Kittelfjäll i Västerbotten är vida omtalat för sin spännande utförsåkning. Här finns också ett värdshus – med stora ambitioner både vad gäller stil och smaker.

"Dellenkilten från Hälsingland funkar till allt"

Med Dellenkilten från Hälsingland har Mikael Öst förnyat folkdräkterna, retat en del och roat många.

Härligt inspirerade kokbok från Hävvi i Glen

I Jämtländska Tåssåsen har Elaine Asp på restaurang Hävvi i Glen skapat matupplevelser värda sin omväg. Nu finns hennes tolkningar av sydsamisk mat som färgsprakande kokbok.

I Hemavan kan du göra nya toppturer varje dag

Bo i byn eller i Viterskalsstugan – oavsett vilket har du alltid nära till lättspårade snöfält och orörda branter. I Hemavan är möjligheterna till toppturer snudd på oändliga.

Fjällgården Enaforsholm bjuder lugnet bortom Åre

Ett vandrarhem i fjällmiljö, bara fem minuter från tågstationen. På Enaforsholm i västra Jämtland storsatsar man nu på att få fler att stanna längre.

Strömsnäsbruk – nytt liv i den småländska lanthandeln

Ett k-märkt vandrarhem i behov av kärlek. Två pensionärer på jakt efter en ny utmaning. Det sa klick i Smålands sydvästra hörn.

info

Turist.se använder Cookies Läs mer här