Annons

Siljan runt för goda smaker

Mat runt Siljan är en av flera lokala skördefester som lyfter fram Dalarnas många mathantverkare. Turist for dit och fann en kakstuga på hjul, vanebildade marmelad och vertikalodlat mikrogrönt.

Mjuk snö över stenigt land

Rogens naturreservat tar emot med snirklande moränåsar, flikiga sjöar och gammal tallskog. När is och snö täcker det steniga landskapet är det här ett perfekt område för en tur på skidor – från skog till fjäll i västra Härjedalen.

Heja Helags!

En mäktig topp. En bas för fina dagsturer och ett uppskattat stopp vid många stugturer i Jämtlands- och Härjedalsfjällen. Helags ligger bra till – även om det tar lite tid att ta sig hit.

Stadsvandra utmed Svartån

Att följa vattnet genom Örebro visar sig vara en fin tur som räcker i dagarna två. Vi vintervandrar Åstråket,
en promenad med plats för både kultur och natur.

En värld av halm

Vart ska man bege sig om man vill göra sin egen julbock eller en sombrerohatt? Till Bengtsfors förstås! På Halmens hus ryms ett hantverk som i dag är både traditionellt och nyskapande.

Våga vinter i skärgården

Njut av skridskoåkning på frusen havsis, vandring på snöpudrade klippor och uppfriskande bad i vak. Följ med på en iskall upptäcktsfärd kusten runt, från Luleå till Tjurpannan i norra Bohuslän.

Gruvligt god jul

Gedigen hantverkstradition, körsång, brasor, bjällerklang och ett svindlande djupt gruvhål. På julmarknaden i Världsarvet Falun är allt precis som det ska vara.

Grövelsjön – för naturens finsmakare

Vinternaturen kring Grövelsjön i Dalafjällen erbjuder mer än skidspår och fjällvyer. Här finns lavskrikor att mata, ugglor att spana och lavrika gammelskogar att upptäcka.

Anrikt pensionat i stugbyn

Naturturister som vill landa bekvämt och äta bra är målgruppen för Millestgården i Årefjällen. Här skriver Maria Kölegård ett nytt kapitel i sitt liv, som hotellägare.

Norra Kungsleden nerifrån: Vakkotavare-Nikkaluokta

Egentligen skulle de in i Sarek. Och egentligen går de åt fel håll. Men för gänget erfarna fjällrävar blir höstexpeditionen, inklusive toppbesök på vägen, en riktig njutartur.