Annons

Våga vinter i skärgården

Den strandnära vintern har mycket att erbjuda: infrusna bryggor, gnistrande isformationer och svarta nätter vid undangömda vikar. Njut av skridskoåkning på frusen havsis, vandring på snöpudrade klippor och uppfriskande bad i vak. Följ med på en iskall upptäcktsfärd kusten runt, från Luleå till Tjurpannan i norra Bohuslän.

Gruvligt god jul

Gedigen hantverkstradition, körsång, brasor, bjällerklang och ett svindlande djupt gruvhål. På julmarknaden i Världsarvet Falun är allt precis som det ska vara.

Grövelsjön – för naturens finsmakare

Vinternaturen kring Grövelsjön i Dalafjällen erbjuder mer än skidspår och fjällvyer. Här finns lavskrikor att mata, ugglor att spana och lavrika gammelskogar att upptäcka.

Anrikt pensionat i stugbyn

Naturturister som vill landa bekvämt och äta bra är målgruppen för Millestgården i Årefjällen. Här skriver Maria Kölegård ett nytt kapitel i sitt liv, som hotellägare.

Norra Kungsleden nerifrån: Vakkotavare-Nikkaluokta

Egentligen skulle de in i Sarek. Och egentligen går de åt fel håll. Men för gänget erfarna fjällrävar blir höstexpeditionen, inklusive toppbesök på vägen, en riktig njutartur.

Stockholm i mitt hjärta

Djupa skogar och strandpromenader. Förortscentrum och slottsalléer. Signaturled Stockholm bjuder på några av huvudstadens många spännande, och förvånansvärt gröna, sidor.

Sjönära design i Dalsland

Franska balkonger och nära till morgondoppet. Följ med till den gamla spannmålssilon som förvandlats till
designhotell.

Hisingen från den gröna sidan

Många förknippar Hisingen med betong och industri. Men ön på cykelavstånd från Göteborgs centrum bjuder på såväl skärgårdsidyll som regnskogskänsla.

Länge leve träpulkan!

En pulka kan hålla i generationer – om den byggs på rätt sätt, av kvistfri björk och underhålls ordentligt. Följ med till verkstaden på Frösön där traditionen upprätthålls.

En lugnare tid i nationalparken

Många av våra nationalparker är minst lika fina att besöka utanför högsäsong. Så här års lockar stillheten, den klara luften och lövträdens alla färger. Här åtta hösthärliga parkupplevelser.