Annons
Nytt vindskydd vid Unna Räita

Nytt vindskydd i Unna Reaiddávággi

Nu har den anrika och äventyrliga Unna Räitastugan mitt inne i Kebnekaisemassivet ersatts av ett helt nytt vindskydd på samma plats högt upp i Unna Reaiddávággis dalgång.

Jälmåleden är ett fynd för nybörjaren

Lätt att nå, lätt att gå och lätt att variera. ”Sverigebäst” och perfekt för en helgtur, tipsar Turists vandringsexpert.

Laponias bästa vandringstur?

Stora Sjöfallet, Sarek och Padjelanta – upplev tre nationalparker på tre vandringsdagar. Rundturen Treparksmötet bjuder på natur och kultur av världsklass i ett världsarv.

Kungsleden från Ammarnäs till Hemavan – en härlig vandring i Vindelfjällen

Varierad vandring i fjällens alla landskap, rikt fågelliv, blomsterängar – och mindre trängsel än längre norrut. Vi går Kungsledens södra del.

Bruksleden – utmanande historievandring i Västmanland

Västmanland bjuder på en oförtjänt doldis. Bara en massa skog, säger somliga. Vi som vandrat Bruksleden vet bättre.

Vandra i Jämtland - Turist guidar till 7 fina och okända fjäll

Häng med på vackra och inte så vanliga turer i Jämtlands län, där även Härjedalen ingår. Ibland blir det också en sväng in över norska gränsen. Bo i tält, stuga eller på fjällstation.

Korrö hotell – en egen värld vid Ronnebyån

Hantverk och historia. Friluftsliv och folkmusik. Restaurang och anrikt boende. Du hittar det i småländska Korrö.

Norrviken – en trädgård mellan skog och hav

Norrvikens trädgårdar ligger som en italiensk synvilla, där Laholmsbukten lätt förväxlas med Medelhavet. Möt en hundraåring som återfått sin forna glans.

Konst under bar himmel - besök en skulpturpark

Upplevelser att njuta av i det fria lockar som aldrig förr. Det gäller också kulturutbudet. Värt då att påminna om landets många skulpturparker.

Höghjulingarna rullar igen!

De höghjuliga cyklarna är tillbaka! Den 26–28 juni arrangeras för första gången i Sverige i modern tid en tävling för dessa urvelocipeder.

info

Turist.se använder Cookies Läs mer här