Annons

På spaning efter lodjur i Tarradalen

Nu är det äntligen dags! Om inte Turists Anna Froster får se ett lodjur här, på Sveriges bästa plats för lospaning – när ska det då ske? Följ med till Såmmarlappastugan i Tarradalen.

Topptur Sylarna

På topptur med gott samvete i Sylarna

Klimathotet hann ifatt globetrottern Carl Lundberg. Numera toppturar han bara på hemmaplan – följ med till ett stormigt Sylarna.

Vikingaspår Kata gård

Vikingaspår i Varnhem: Gårdsfrun Katas liv och död

Här berättas om vikingatiden i Västergötland och om livet på den stora gården.

Julmarknad Adventsdopp Halland Varberg

Julmarknad och adventsdopp skapar julkänsla i Varberg

Sommarmetropolen vid Kattegatt levererar, även i december. Gemensamt adventsdopp och julmarknad på fästningen – i Sveriges spatätaste stad.

Vandring Sarek nationalpark

Vandring i Sarek – Sveriges vildaste nationalpark

Låddebákte, en mäktig fjällkloss i Rapadalens hjärta. Många gånger har vår skribent legat under dess brant och tänkt ”en dag ska jag dit”. Nu är det dags.

Vinteräventyr

Testa nya vinteräventyr: 6 iskalla utmaningar

Visst gillar vi skidåkning – men det finns ju mycket mer att göra på snö och is. Här är tipsen för dig som vill pröva något nytt i vinter.

Kullatorpet Skåne vandring

Den årliga vintervandringen i Skåne, en 20-årig tradition på Kullatorpet

Rastställe, övernattningsstuga och samlingsplats – med generationers ideella engagemang i väggarna. Välkommen till lokalavdelningen Sydvästra Skånes eget torp.

Kambucha Norrköping Camilla Karlsson

"Kombucha är magmedicin som smakar gott"

Kombucha görs av te, socker och jästkultur – sockret fungerar som mat åt de nyttiga bakterierna. Camilla Karlsson i Norrköping smaksätter med frukt och bär. Hallon/stjärnanis är en favorit.

Storulvån STF Topptur

Välförtjänta svängar på topptur i Storulvån

Storulvån bjuder på orörda sluttningar långt ifrån lift och pist. Allt fler vill gå på topptur – men det gäller att veta vad man gör. Följ med på grundkurs i skidbestigning.

Tänndalen Fjäll Skidåkning

Fina skidturer i Tänndalen

Decemberturen ger fjällturisten tid att också mysa inomhus. Följ med till Funäsfjällen där föret är fint och brasan tänd.

info

Turist.se använder Cookies Läs mer här