Annons

Varsamt renoverat mitt i Tygriket

Den gamla förläggargården i Kinna har sina rötter i den svenska textilindustrin. I dag är den ett pensionat där varje rum har sin historia att berätta.

Upp och ner i Säter

Ner i Säterdalens lövklädda djungel. Upp till vyerna från Bispbergs klack. Med småstaden Säter som bas möter du sällsamma naturmiljöer under två storslagna vandringsdagar i södra Dalarna.

I spåren av is, hand och mule

Upptäck ett tidlöst inspirerande isälvslandskap med sköna grönskande lundar och böljande natur – perfekt för en dagstur.

5 trygga klätterstigar

Alla kan klättra. Här är Turists guide till leder som kombinerar säkerhet med pirr i magen.

Bedårande och besvärlig

Hur många nationalparker har du varit i? Vår reporter har snart besökt alla, men en av de sista och svåraste på listan är den mytomspunna ön Blå Jungfrun i Kalmarsund.

Borkhult: Kulturhus med östgötaprofil

I ett udda och personligt inrett hus från 1800-talet bjuder systrarna Magnusson på mat, logi och kultur – i byn de växte upp i och har återvänt till.

Skärgårdsliv för alla

Med vandrarhem, stugor, båttrafik och annan service har Söderhamn gjort sin skärgård tillgänglig för fler – både invånare och besökare.

Mot nästa barmarksfläck

Vårvintern är fjällens allra bästa tid. Långa dagar och sol som värmer; nattkall snö och skare som bär. Vi tipsar om korta och längre njutarturer i hela fjällkedjan.

Långhelg på Norra Storfjället

Med start i Hemavan börjar rundturen på södra delen av Kungsleden. Det blir tre lättsamma dagar i Vindelfjällens
mest högalpina värld.

Med rimfrost i tången

Bohusläns allra vackraste klippor är njutbara året om. Vi tog en tur till Ramsvikslandets naturreservat när isen gungade i vikarna och den rosa graniten var som sockerpudrad.