Annons

Fina veckor i Aigertstugan

Gunnel Ragnhult från Mölndal har varit stugvärd i Vindelfjällen i en månad. Här delar hon med sig av sina upplevelser.

Stranden vid Aigertstugan i Vindelfjällen är en fin plats för yoga.

Nyss hemkommen efter att ha varit stugvärd i en månad i Aigertstugan i Vindelfjällen. Har med mig många fina minnen av fjällnaturen och möten med gäster. Här är några axplock:

Besök av en ”kompis”, en iransk kvinna som var med i stugan i några dagar. Det var hennes första besök i fjällen. Hon fick några fina dagar i Aigert. En dag med regn men annars mest sol. Hon gick runt i omgivningarna, plockade hjortron och hade ett fint möte med en rentjur. Det blev många samtal med med övriga gäster. När hon gick hem hade hon med sig en stor burk med hjortron i ryggsäcken.

Magiska morgnar med både dimma och sol.

En tältande gäst tog sig tid att sitta och måla små akvareller en solig dag. Jag fick fota av hans anteckningsbok med målningarna.

En morgon klagade en gäst på sin säng. Stugvärden och dugnadsarbetaren Richard Scharff som råkade vara i stugan just då grep sig an problemet med stor entusiasm och lagade sängen.

Yogasession hölls framför badsjön en solig dag.

Gunnel Ragnhult

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF