Annons

Missa inte Vandringens dag

Tipspromenad i Huskvarna, pilgrimsvandring i Luleå och friluftsdag för alla i Kalmar. Lördag 9 september är det åter dags för Vandringens dag. Runt om i landet arrangeras aktiviteter och tipsas om fina utflykter – i syfte att få fler att komma ut och gå.

    Södra Vättebygden är en av STF:s många lokalavdelningar som uppmärksammar Vandringens dag.

2019 initierade Svenska Turistföreningen Vandringens dag, den andra lördagen i september. STF:s drygt 60 lokalavdelningar landet runt står bakom många av de hundratals aktiviteter som planeras i år – en hel del gratis eller till liten kostnad. Även kommuner, församlingar, friluftsorganisationer och andra ideella aktörer har sina evenemang, liksom STF:s boenden som erbjuder övernattningspaket och vandringshelger.

I Huskvarna storsatsar STF lokalt i år, berättar Roger Storm som är ordförande i Södra Vätterbygdens lokalavdelning. Man har gått samman med fem andra aktörer, bland annat kanotklubben och seglinssällskapet, och arrangerar en tipspromenad genom norra Huskvarna.

–  För där är så vackert nere vid sjön. Fem kilometer blir det och vi avslutar vid Kroatorpet där det blir go´fika, säger Roger Storm som också är den som cyklar ut tidigt lördag morgon för att snitsla banan och sätta upp frågorna.

– Jo, vi har lagt ner mycket tid och engagemang på det här, så vi hoppas att det blir mycket folk. Och fina priser har vi också, allt från Vätternsik till en STF-ryggsäck.

Vandringens dags webbplats finns alla planerade aktiviteter – men också tips på vandringar att göra på egen hand, nu på lördag eller någon annan dag.