Annons

Äntligen drar STF ner

Kristina Wrang är nöjd med att STF "äntligen" drar ner i Jämtlandsfjällen.

Jag har just sett två avsnitt av Kampen om fjället på SVT play och vill bara tacka föreningen för att man äntligen beslutat att dra ner på verksamheten när det gäller öppettider och restauranger.

Jag var tidigare medlem i flera år och vi bodde 22 år i Jämtland. Det blev många vandringar i Jämtlands- och Härjedalsfjällen och vi slogs ofta av det absurda i att ha lyxrestauranger utmed lederna och dessutom ständiga konflikter med rennäringen.

Jag minns särskilt en gång när vi gick upp på ”baksidan” av Blåhammaren, en ganska besvärlig vandring. När vi kom upp satt det flera grupper utanför stationen och drack öl, en del påtagligt berusade. Väldigt trist. Behöver man bära sin packning själv blir det andra sorters besökare, det säger sig nog själv.

För STF borde det vara högsta prioritet att locka turister med stor respekt för den känsliga naturen och för rennäringen. Jag hoppas verkligen att verksamheten fortsätter på den väg man nu slagit in på.

Kristina Wrang

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF