Annons

Efter 130 mil - nu är Undis i mål

Efter 77 dagar nådde Undis Englund Treriksröset. På egen hand har hon skidat 130 mil från Grövelsjön i Dalarna, och är därmed den äldsta kvinna som avverkat utmaningen Vita bandet.

Lördagen den 20 april nådde Undis Englund Treriksröset.
Foto: privat

I februari gav sig Umebon och lokala STF-profilen Undis Englund i väg på skidor från Grövelsjön i Dalafjällen. Den 20 april  nådde hon slutmålet Treriksröset, svenska fjällkedjans officiellt nordligaste punkt. Därmed har hon klarat utmaningen Vita bandet, att för egen maskin och utan avbrott ta sig på skidor utmed hela den svenska fjällkedjan.

67-åringen valde dessutom att göra det på egen hand. Hon är visserligen en social person, förklarade hon i en tidigare Turistintervju: ”Men det finns också ett värde i att gå själv och det är skönt att inte behöva anpassa sig och att få lösa allt på egen hand.

På bloggen Ute på Tur har vi kunnat följa Undis upplevelser, erfarenheter och utmaningar under hela resan. Dag 77, sista dagen, skriver hon: ”Strålande sol och knappt någon vind. Njuter av sista dagen medan jag forcerar alla backar som är tuffa både uppför och nerför … Märkliga känslor dyker upp mot slutet … Framme! Oj, är det över nu? Skålar med mig själv och äter oliver till. Inser att jag behöver lunch och kaffe med så det också ner ner … ”.

Här läser du bloggen om Undis 77 dagar på tur.

Läs den tidigare intervjun med Undis Englund.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF