Annons

Här är föreningens nya styrelse

Svenska Turistföreningen har fått en ny styrelse, som till allra största delen är nygammal.

Mats Andersson, Putte Eby, Peter Fredman, Mikael Ahlerup, Ina Engelbrektson, Pia Jönsson Rajgård, Britt-Marie Ahrnell, Ewa Majing, Adam Bergsveen, Martin Sundin och Anna Heimersson. 

Efter att stämman unisont givit styrelsen sitt stöd i frågan om markupplåtelseavtalet och neddragningar i Jämtlandsfjällen, omvaldes också ordförande Pia Jönsson Rajgård och övriga föreslagna ledamöter.

Mikael Ahlerup Foto: Helena Giertta

Nyvald i styrelsen är Mikael Ahlerup. Han är jobbat många år inom svensk besöksnäring, bland annat som vd för Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, skidanläggningen Orsa Grönklitt och AIK fotbollsförening, och dessutom som generalsekreterare i Svenska innebandyförbundet.

– Engagemang är fantastiskt och ideell verksamhet tycker jag är väldigt positivt. Jag hoppas att jag med min kombination av många år inom turist- och besöksnäringen och breda erfarenhet av föreningsverksamhet kan tillföra något till STF:s styrelse.

Mikael kallar sig själv urstockholmare men har bott både i Vimmerby och Orsa. Nu bor han sedan ett par år i den lilla byn Vattnäs utanför Mora i Dalarna. Ny i styrelsen är också personalrepresentanten Ewa Majing som till vardags är platschef på Grövelsjöns fjällstation.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF