Annons

Äntligen fick Elwina komma upp på toppen

Familjen Blomqvist delar här med sig av en fin berättelse om längtan till Kebnekaises topp.

Hela familjen Blomqvist på Kebnekaises topp, i midnattsolens sken.
Foto: Privat

Hej tidningen Turist,

Vi vill gärna dela med oss av vårt minne från vår bestigning av Kebnekaise den 24-25 juni 2023. Översvämningarna hade just spolat bort pumphuset vid fjällstationen och vattenflödena var höga i jokkarna. Det var mycket mygg, men vi tog oss upp på Kebnekaise.

Vår berättelse:

För liten. Elwina fick vänta sex innan hon fick följa med upp på toppen av Kebnekaise. Foto: Privat
Elwina är för liten för att gå upp på toppen. Foto: Privat

År 2017 var familjen vid Kebnekaises fjällstation.

Vår dotter, Elwina var 4 år då och fick emellanåt sitta i bärstolen som bars av pappa Mats .

Vid det tillfället var Elwina inte med upp på Kebnekaises topp, men där vid fjällstationen bestämde hon sig för att en dag är det hennes tur att gå upp på Kebnekaisestopp.

Den 24 juni 2023 var familjen på Kebnekaises fjällstation igen, och den här gången gick Elwina 10 år upp på Kebnekaises topp .

Elwina når toppen. Foto: Privat

I det bifogade dokumentet har Elwina skrivit ner sin upplevelse från bestigningen. Vi tog ett lugn tempo och hade packning med klädombyte och mycket mat.

Vi nådde toppen vid midnatt mellan den 24:e och 25:e juni, midnattssolen strålade på oss så att våra skuggor syntes på molnen! Vi fick en fantastisk vy över topparna runt omkring oss, i näst intill fullt dagsljus.

Midnattssolen Foto: Privat

Vi var helt ensamma uppe på toppen så vi kunde ta god tid på oss att se ut över vyerna. Det var magiskt och ett fantastiskt minne att ha tillsammans som familj.

Elwina, Edwin, Mats och Anneli Blomqvist

Familjen Blomqvist på Kebnekaise (berättelsen)

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF