Mat runt Siljan är en av flera lokala skördefester som lyfter fram Dalarnas många mathantverkare. Turist for dit och fann en kakstuga på hjul, vanebildade marmelad och vertikalodlat mikrogrönt.
En del av svensk kulturhistoria och ett svårbemästrat hantverk. I en bagarstuga på Frösön lär vi oss konsten att baka tunnbröd, smakrikt och lagom segt.
Cykelturerna i Smaka på Kattegattleden är populär, både bland mathantverkare och cyklister. Biljetter till de olika dagsturerna säljs i förväg och har ofta snabbt tagit slut. Turist provade endagsturen på Valldaleden.
Kan ett ruffigt hamnområde omvandlas till hipp asfaltsoas utan att tappa sin själ? Följ med till Göteborg, där ett lovande experiment pågår.
Allt fler väljer svensk eldost framför originalet halloumi från Cypern. Populär, gnisslig och salt. Följ med till Höjdens gårdsmejeri i Farshult där Yvette och Mario storsatsat på tillverkning av vår inhemska vara.
Intresset för vegansk mat blir allt större. Turist guidar till Stockholms härligt gröna restauranger och matställen.
Gå på kurs i ölbryggning eller fermentering. Handla lokalproducerat och fika nybakat. Hållbart och innovativt är ledord för möten och mat på Garveriet i Floda utanför Göteborg.
Från prisade finkaféer till hajpade pizzabagare, det bubblar av kulinarisk kreativitet i den lilla halländska kuststaden.
Sommarmetropolen vid Kattegatt levererar, även i december. Gemensamt adventsdopp och julmarknad på fästningen – i Sveriges spatätaste stad.
Syrisk fatteh, afghansk mantu och irakisk shish kebab. Mellanösterns kök blomstrar i Malmö, landets just nu mest spännande matstad.
Julbocken i Gävle är en av landets största turistattraktioner så här års. Men hur mycket julstämning bjuder staden på i övrigt? Turist prövar Gävlejulen med alla fem sinnen.