Annons

Hon skidar för en god sak

Caroline Frumerie fick en idé. Tänk om hon kunde få ihop sin kärlek till naturen med att göra något gott? Idén blev verklig, och nu på fredag åker hon ut på en ny skidtur för att samla ihop pengar till Ronald McDonald Barnfond.

Foto: Caroline Frumerie
Caroline Frumerie Foto: Caroline Frumerie

Förra året gjorde Caroline Frumerie skidturen mellan Grövlesjön och Storulvån till en skidresa till förmån för Ronald McDonalds barnfond. Hon fick in mer än de 200 000 kronor som hon hade satt upp som mål.

På lördag (16 mars, reds anm.) kör hon igen, en tur på sex sträckor: Ramundberget, Fältjägaren, Helags, Sylarna, Storerikvollen i Norge Blåhammaren och Storulvån. Målet denna gång är att få ihop pengar till en lekpark i Ronald McDonalds hus i Huddinge.

Varför gör du det här?

– Jag älskar att vara ute i naturen, och skidor ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Och så gillar jag lite äventyr och lära mig nya saker. När jag kom på att jag ju faktiskt kan åka lite längre sträckor också, tänkte jag att man kunde göra det för en god sak.

Ronald McDonald Barnfond driver idag fem hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo under tiden då barnet behandlas på sjukhuset intill. De ligger i Göteborg, Linköping, Huddinge. Lund och Uppsala. Husen spelar en viktig roll för familjerna, som kan skapa en mer familjär atmosfär kring det sjuka barnet.

– Jag har aldrig gjort sånt här förut, men det är så härligt. Förra året lärde jag mig så mycket och skidandet gav mig så mycket. Så det här måste jag ju göra nu.

Caroline Frumerie gör inte turen ensam, utan med folk i omgivningen som gillar natur och kan åka skidor.

– Jag är ingen utbildad fjälledare, men jag har fått bra coachning, bland annat om risker och säkerhet. Jag ser mig som projektledare, vad gäller planering och genomförande.

Hon skriver om turen på sitt linkedinkonto, och gör uppdateringar på instagramkontot, där även kontot för att donera finns.

I april bär det av igen , denna gång mellan Abisko och Nikaluokta, som också ska ta sex dagar.

– Kanske vi stannar en extra dag i Kebnekaise, som jag verkligen älskar, för att se om det går att göra en extra tur där.

Vad tror du att det beror på att folk vill skänka pengar till Ronald McDonald Barnfond i samband med att du berättar om din skidtur?

– Jag tror att det inte är jag som person som gör det, utan jag visar att det finns. Det hjälper nog att jag har ett så tydligt konkret mål med insamlingen, förra gången elcyklar, denna gång en lekplats. Och då passar folk på att donera.

Läs hennes egen berättelse, med bilder, här.

Fotnot: Caroline Frumerie arbetar åt Food Folk – Development Licensee för McDonald’s i Norden.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF