I Jämtländska Tåssåsen har Elaine Asp på restaurang Hävvi i Glen skapat matupplevelser värda sin omväg. Nu finns hennes tolkningar av sydsamisk mat som färgsprakande kokbok.
Intresset för vegansk mat blir allt större. Turist guidar till Stockholms härligt gröna restauranger och matställen.
Gå på kurs i ölbryggning eller fermentering. Handla lokalproducerat och fika nybakat. Hållbart och innovativt är ledord för möten och mat på Garveriet i Floda utanför Göteborg.
Från prisade finkaféer till hajpade pizzabagare, Falkenberg bubblar av kulinarisk kreativitet.
Aldrig mandel, inte sötad, mer ostig och lite gnisslig i strukturen. Hälsingeostkakan skiljer sig från den mer kända småländska varianten, konstaterar mejeristen Johanna Hildingsson.
Syrisk fatteh, afghansk mantu och irakisk shish kebab. Mellanösterns kök blomstrar i Malmö, landets just nu mest spännande matstad.
Kombucha görs av te, socker och jästkultur – sockret fungerar som mat åt de nyttiga bakterierna. Camilla Karlsson i Norrköping smaksätter med frukt och bär. Hallon/stjärnanis är en favorit.
Redo att gå vidare från grillkorven? Gör upp eld och laga egen mat över lågorna – eller sätt åtminstone på kaffepannan.
Julbocken i Gävle är en av landets största turistattraktioner så här års. Men hur mycket julstämning bjuder staden på i övrigt? Turist prövar Gävlejulen med alla fem sinnen.
Turist.se använder Cookies Läs mer här