Lunchlådan används ofta hemma och på jobbet – och blir allt vanligare i friluftslivet. Den smarta matlådan finns i olika material och ger ett lättsamt matfix.
Som nyutbildad bagare bestämde sig Maja Olsson, 25 år, att starta eget, hemma i jämtländska Undersåker, grannby till Åre.
Laga torkad mat för turen med Eric Tornblad. Häng med till en matlagningskurs i Grövelsjön.
Kan den goda, men svårrensade braxen bli vår nya matfisk – en ersättare för hotade arter som torsk och lax? Vad sägs om braxburgare till middag!
Allt fler väljer svensk eldost framför originalet halloumi från Cypern. Populär, gnisslig och salt. Följ med till Höjdens gårdsmejeri i Farshult där Yvette och Mario storsatsat på tillverkning av vår inhemska vara.
I Jämtländska Tåssåsen har Elaine Asp på restaurang Hävvi i Glen skapat matupplevelser värda sin omväg. Nu finns hennes tolkningar av sydsamisk mat som färgsprakande kokbok.
Intresset för vegansk mat blir allt större. Turist guidar till Stockholms härligt gröna restauranger och matställen.
Gå på kurs i ölbryggning eller fermentering. Handla lokalproducerat och fika nybakat. Hållbart och innovativt är ledord för möten och mat på Garveriet i Floda utanför Göteborg.
Från prisade finkaféer till hajpade pizzabagare, Falkenberg bubblar av kulinarisk kreativitet.
Aldrig mandel, inte sötad, mer ostig och lite gnisslig i strukturen. Hälsingeostkakan skiljer sig från den mer kända småländska varianten, konstaterar mejeristen Johanna Hildingsson.
Syrisk fatteh, afghansk mantu och irakisk shish kebab. Mellanösterns kök blomstrar i Malmö, landets just nu mest spännande matstad.
Kombucha görs av te, socker och jästkultur – sockret fungerar som mat åt de nyttiga bakterierna. Camilla Karlsson i Norrköping smaksätter med frukt och bär. Hallon/stjärnanis är en favorit.
Turist.se använder Cookies Läs mer här