Annons

Vi vill fortsätta få Turist

Flera utlandsmedlemmar har reagerat mot att de inte längre kan få Tidningen Turist hemskickad, utan är hänvisade till att läsa den digitalt. Här publicerar vi några av dem, samt svaret från Rebecka Björndahl, Medlemsansvarig STF. 

Foto: Sofie Nilsson

Hej

Jag är en trogen medlem i STF, gick in i föreningen i början av 1970-talet. Min make och jag gjorde bl a en mycket spännande och lärorik vandring på Kungsleden i STFs regi. Flera gånger övernattade vi på vandrarhem då vi var på besök i Sverige. Nu reser vi inte långt och har stor behållning av att läsa tidskriften Turist. Även min make, tysktalande schweizare med kunskaper i svenska språket, läser och ser gärna bilderna i Turist.

Nu skall Turist inte skickas till utlandet från nästa år. Varför? Vi, boende utanför Sveriges gränser, betalar ju portotillägg. Är det verkligen större besvär att skicka en tidning utomlands än inom Sverige?

Nu väntar jag på årets sista tidning, Turist 4/ 2023, som väl med sedvanlig försening, anländer i mitten av december till mig.

Därefter avslutar jag, med vemod, mitt medlemskap i Svenska Turistföreningen, alltså från år 2023s slut.

Publicera gärna mitt brev som läsarbrev i tidningen Turist.

Vänliga hälsningar

Ingvor Kubli 

Hej

Har precis förnyat vårt medlemsskap i STF, men stämmer det att ni inte kommer att skicka tidningen Turist till utlandsmedlemmarna framöver?

Turist är det främsta skälet att vi är medlemmar och jag använder Turist ofta i mina lektioner. Turist ger mycket inspiration när man planerar en Sverigesemester.

Att läsa på nätet är en helt annan upplevelse än att bläddra i en papperstidning.

Är det kanske möjligt att få papperstidningen hemskickad mot en extra avgift?

Hartelijke groet/Med vänlig hälsning/With kind regards

Tineke Jorissen-Wedzinga

Svar:

Hej Tineke och Ingvor! 

 

Turist är en av våra mest uppskattade medlemsförmåner så detta var inget lättvindigt beslut. Bakgrunden är att många medlemmar har varit kritiska till det extra portotillägg man betalat som utlandsmedlem. Nu tar vi bort tillägget och slutar att skicka tidningen utanför Sverige. Medlemmar som redan betalat portotillägget kommer så klart få Turist hemskickad under resten av sin aktuella medlemsperiod. 

 

Idag har vi välfungerade lösningar för att ta del av Turist digitalt. Som medlem kan man logga in på webben och läsa den som e-tidning. Där finns också en funktion för att skriva ut sidor och artiklar. Dessutom har vi ökat vår närvaro på turist.se med nyheter och reportage från tidningen.  

 

Vi förstår att det finns medlemmar som inte tycker att en e-tidning ersätter känslan av en papperstidning och tar med oss alla medlemsreaktioner när vi utvärderar förändringen.   

 

Rebecka Björndahl, Medlemsansvarig STF 

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF