Annons

Bageriet i Undersåker sprider bulldoft ända ner till tåget

Som nyutbildad bagare bestämde sig Maja Olsson, 25 år, att starta eget, hemma i jämtländska Undersåker, grannby till Åre.

Kvinna äter en bulle i ett bageriet Majas Skafferi

Jag vill baka det jag själv gillar, med riktiga råvaror och på hantverksmässigt sätt. Undersåker är där jag är uppvuxen och vill bo, dessutom är det en bra knutpunkt för fjällbyarna runt omkring.”

Sedan något år driver hon bageri under namnet Majas Skafferi, tillsammans med sambon Gideon, i källaren till byns Ica-affär.  Bröd och bullar säljs i butiken och kunderna blir allt fler, bland lokalbor och turister.

–Det har gått jättebra. Visst det är kämpigt ibland och inget man blir rik på, men ofta skulle vi kunna baka dubbelt så mycket!

I dagsläget har paret valt att hålla öppet torsdag till lördag.

–Vi skulle gärna haöppet mer, men när man bor så här så uppskattar man också sin fritid. Vi vill att det här ska vara hållbart i alla led, även för oss själva.

Framöver skulle de gärna ha större lokaler, med plats för kafé – inte minst för alla tågresenärer som kliver av i Undersåker.

–Jag längtar efter att få möta fler kunder över disk. Inte minst alla trogna stammisar. Många varnade för att vi inte skulle kunna lita på en lokal kundkrets, men det är fantastiskt vilket stöd vi fått i byn. Här finns många som uppskattar kvalitet. •