Annons

Kampanj för mer pengar till naturvården

I dag startar STF en kampanj för att förmå regeringen att höja anslaget för naturvård.
– Vi måste ta hand om den natur vi vill vara ute i. Det är så självklart, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare för STF.

En av de kampanjskyltar som STF sprider för att få folk att skriva på uppropet om mer pengar till naturvården.

Som turist.se tidigare berättat har regeringens budgetnedskärningar i naturvården lett till flera konkreta brister i nationalparkeroch andra skyddade naturområden; spänger som går sönder lagas inte, vindskydd som blir trasiga kan inte repareras, soptunnor töms inte med mera.

 Skräp föder skräp. Om man kommer till trasiga dass och vindskydd när man är ute och vandrar, blir det fler som också beter sig ovarsamt i naturen, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare på STF.

I dag, 23 augusti, lanserar därför STF en kampanj för att förmå regeringen att återställa anslagen till naturvård, och helst höja dem.

 När fler hittar ut i naturen behöver friluftsbudgeten höjas, inte sänkas. Om regeringen fortsätter på den inslagna vägen riskerar vi allvarliga långsiktiga konsekvenser för både natur och människor, säger Maria Ros Hjelm.

Kampanjen består av ett upprop i sociala medier och på STF:s egen hemsida.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF