Annons

Helena tipsar om vandringsturer

Med de två taxarna i sällskap och nåt enkelt, som havregrynsgröt, i mattermosen ger sig vandringsexperten och bloggaren Helena Rosquist gärna ut på tur. Läs hennes tips om bra vandringar och fina leder i Turist.

Helena Rosquist tipsar om vandringar, turer och leder landet runt.

Hon har varit på högsta punkten i vart och ett av våra 25 landskap, kryssat alla 30 nationalparker och besökt Sveriges alla ytterpunkter: norr, syd, öst och väst; lägst och högst och mest i mitten.

– Det var ett antal år när jag la varenda helg och varje semester på de här utmaningarna. Det var jättekul men numera tar jag det lite lugnare. Jag gör fortfarande oftast någon friluftsaktivitet varje helg, men det är mer kravlöst.

Helena Rosquist fiskar, jagar, paddlar … och vandrar.  Vandringstjejen heter bloggen där hon berättar om sina uteäventyr, tipsar och inspirerar. Hon har vandrat tusentals mil genom många av Europas länder och provat många av våra svenska stora vandringsleder. Men att ta ut hundarna på en tur hemma i Sollentuna är inte heller att förakta, konstaterar hon.

– Just nu har jag opererat knät och får ta det lite lugnt, men det viktiga är att komma ut och komma iväg.

”Gör det enkelt”, är ett av Helenas favorittips.

– När jag ska ut på tur tar jag gärna med mig en mattermos med havregrynsgröt och frysta bär. Och så kaffe och nåt att sitta på. Svårare än så behöver det inte vara. Tändstickor eller tändstål brukar också få följa med, bara för att det är så mysigt och rogivande att sitta vid en eld.

Helena är Turists nya vandringsguide. Hon kommer att tipsa om turer och leder landet runt – både i papperstidningen och på Turist.se. Främst blir det lite kortare äventyr som passar för en dag eller en helg. Men om hon själv får välja en plats att längta till …

– … så skulle jag tillbaka till Gotska Sandön. Det är en fantastisk plats, så enslig och liknar inget annat. Där vill jag väldigt gärna vandra igen.

Läs Helenas tips om fin vandring på Bogesundslandet

.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF