Annons

Nytt utsiktstorn i Hälleskogsbrännans naturreservat

Utemiljön vid Grävlingberget i Hälleskogsbrännan nominerades till Sienapriset, svensk landskapsarkitekturs finaste utmärkelse.

Grävlingsberget Hälleskogsbrännan torn

Västmanland: Hälleskogsbrännan heter naturreservatet skapat i en del av det område som drabbades av den stora skogsbranden sommaren 2014. Vid Grävlingberget, mitt i naturreservatet, har informationstavlor, en ramp, utsiktsplatser och ett utsiktstorn byggts för att underlätta för besökaren att komma närmare den förödda skogen. Tanken är att bjuda på en dramatisk promenad genom ett område som inte rörts sedan branden.

Utsiktstornet uppe på berget ska, enligt ansvariga byrån PS Arkitektur, i form och yta förstärka känslan av ett drabbat landskap: vridet och staplat runt en mittaxel, grånande fasad och med detaljer i svartmålat stål och förkolnat trä.

Hälleskogsbrännan ligger till större delen i Sala och Surahammars kommuner. Syftet med naturreservatet är att bevara och bedriva forskning kring men också tillgängliggöra den unika miljö som ett brandhärjat område utgör där natur och djurliv sakta återhämtar sig.

Här kan du läsa mer om naturen vid Hälleskogsbrännan.

Hitta på karta
Läs också

Läs också Stockholms slott restaureras – beräknas vara klart 2036

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF

info

Turist.se använder Cookies Läs mer här