Med vandrarhem, stugor, båttrafik och annan service har Söderhamn gjort sin skärgård tillgänglig för fler – både invånare och besökare. – En demokratifråga, säger kommunens skärgårdsförvaltare.
Bohusläns allra vackraste klippor är njutbara året om. Vi tog en tur till Ramsvikslandets naturreservat när isen gungade i vikarna och den rosa graniten var som sockerpudrad.
Varmare vintrar gör det allt lättare att glömma den lilla snö som föll i fjol. Nu är det inte bara snö, is och kyla som kan bli ett minne blott. Även många ord som hör därtill. Här är några av dem alla.
Trädgränsen klättrar allt längre upp. Snötäcket blir mer oförutsägbart och extremväder vanligare. Så kan ett varmare klimat påverka våra fjäll framöver.
Fia Söderberg på Sjökärrets ekogård utanför Uppsala är eldsjälen som vill lyfta svensk ull som värdefull råvara. För det fick hon utmärkelsen Årets Guldbagge 2020.
Nio rundslingor i Tiveden tar dig genom spännande nationalpark. Möt en förtrollande labyrint med stenblock, rötter, storskog och sjöar.
Kan den goda, men svårrensade braxen bli vår nya matfisk – en ersättare för hotade arter som torsk och lax? Vad sägs om braxburgare till middag!
Spännande natur och kultur, bra leder och god tillgänglighet. Blomstrande Hovdala vid Hässleholm vill ta plats bland Europas främsta vandringsområden.
Nannie Fredriksson jobbar med tillgänglighet – och att göra friluftslivet möjligt för fler. Här är hennes tips på fina och tillgängliga platser landet runt.
Det finns något både urtida och exotiskt över gråhägern. Och här står den, flyttfågeln, mitt i snön! Arten ökar och allt fler stannar över vintern.
Där Bottenviken är som smalast ligger en stenig liten ö med poetiskt namn. Hit lockar flyttfåglar och fri horisont allt fler besökare.
Åk med eller cykla själv – alla kan! Här är några av landets banor att trampa på.
Turist.se använder Cookies Läs mer här